Találkozás, kapcsolat, közösség

Itt olyan, hosszabb távú (de biztosan nem egy alkalmas) kisközösségi, megbeszélhető programokat, téma-csokrokat találtok, amelyek valahol, valamikor már beváltak, vagy legalábbis szerintünk jónak látszanak. Vannak kisközösségek, akik egy-egy idényben szeretnek részletesen beszélgetni egy témáról. 

 

Mi Atyánk

A téma a Jézus által nekünk tanított imádság. Magunk is rácsodálkoztunk, hogy milyen mélysége van ennek az imának, és mennyi mindenről lehet beszélgetni segítségével. Bizonyára nem is teljes a gondolatfüzér… Ez a téma általunk 2004-2005-ben a Baross Gábor telepi (budapesti) egyetemista korú fiatalok csoportjában kezdett el élni, és tudunk róla, hogy azóta pl. Nagykikindán is végigbeszélgették   [...]

 

Jelenések Könyve

A Gazdagréti Református Egyházközségben készült ez a tematika-sorozat az ottani kiscsoportok számára. Ők végigbeszélgették. A kínált módszertan nagyon biblikus, nagy tudásra támaszkodik, és sokszorosan kipróbált. Igényeseknek ajánljuk.

 

Szabadság


2015-ben szerveztünk egy budapesti Háló-találkozót, amelynek a szabadság volt a címe és központi gondolata. olyan sok elágazást láttunk a témában, és annyira megtetszett, hogy öt kisközösségi alkalom programját raktuk össze belőle. Ezt kínáljuk fel, hátha működik.

 

Farsang

Szeretnénk ötleteket adni az egyházi év időszakaira, hiszen mindegyikben van miről elgondolkodni. Ezt az első darabunkat 2016-ban egy nagyon régóta együtt levő ifjú házas közösség próbálta ki. Szépen megmutatkozhat benne a farsang spiritualitása.   [...]

  

Vasárnapi Evengéliumok

Ezen a blogon a Katolikus Egyház által vasárnapokra megszabott evangéliumi részekhez találtok a feldolgozást, beszélgetést segítő kérdéseket. A blogot a Háló Közösségi Műhelye szerkeszti.

 

Tematikus kiadványaink

További tematikákat és a találkozókra szánt forgatókönyveket találtok a saját kisközösségi kiadványainkban, amelyeket kezdő és gyakorló csoportoknak ajánlunk:

  • Felütés  - Első kötetünket inkább az újonnan induló közösségeknek szántuk, de a már hosszabb ideje működőek is meríthetnek belőle.
  • Evező   - Vizes történetek: A Háló egyik víz melletti (Baja, Sugovica, 2012.) táborára készült el ez a kiadványunk. Jézus életének vízzel kapcsolatos fontosabb jeleneteit dolgozza fel, kínálja fel kisközösségi alkalmakként. 
  • Saru nélkül  - Apostolok: A Háló 2014-es sátoraljaújhelyi táborának témája voltak az apostolok. Ehhez a táborhoz készült a Saru nélkül című kiadványunk, amely az apostolokkal kapcsolatos kisközösségi alkalmak terveit tartalmazza. 
  • Anima     - Ebben a könyvben női archetípusokat állítunk a középpontba. Ajánljuk régebb óta együtt lévő, avagy éppen erre az alkalomra összeálló női kisközösségek, csoportok számára.

Kiadványaink személyesen átvehetőek (előzetes egyeztetés után) a Háló Közösségi és Kulturális Központban, a 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. szám alatt, vagy megrendelhetők az iroda&halo.hu e-mail címen, illetve a 0620-351-5375 vagy a 0620-339-7854-as telefonszámon. Jelenleg is kapható kiadványaink:  Felütés: 1500 Ft,  Saru nélkül: 1000 Ft,  Anima: 1000 Ft,  Hangoló: 2500 Ft.

 

Virtuális Plébánia 

Ez pedig a Virtuális Plébánia kérdés-gyűjteménye. Nem módszertan, de vannak a közösségben is nagyon jól használható, megbeszélhető kérdések, ráadásul hivatalos válasszal. Szerintünk a válasz csak a beszélgetés végén derüljön ki - vagy ha lehet, akkor sem. Egymás hitének megismerésére inspirálók lehetnek ezek a témafelvetések.

 

 

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2018.01.22. 18:00 Szántai

24 óra mítikus magyar történelem Nimródtól napjainkig 
Szántai Lajos műveltségkutató előadás-sorozatának záróköve
 
MÁRIA ORSZÁGA A SZENT KORONA OLTALMÁBAN A KÁRPÁT-HAZA EGYSÉGÉNEK ÉS MEGMARADÁSÁNAK KÉT PILLÉRE

Helyfoglalás ITT!

 

2018.01.24. 17:30 Dúdoló

Dúdoló Navratil Andreával

Népdaléneklés Navratil Andrea népdalénekessel szerdánként.

Jelentkezés ITT!

Ezer Ft részvételi hozzájárulást adomány formájában szívesen elfogadunk.

Mindenkit várunk, aki szeret énekelni!

 

2018.01.27. 19:00 Az Albinoni Kamarazenekar barokk estje

Az Albinoni Kamarazenekar tagjai a barokk korába kalauzolnak el bennünket.
A műsor után kötetlen beszélgetésre várjuk Önöket, amit Zsigmond Balassa karmester vezet.

A nagy érdeklődés miatt előzetes jelentkezést kérünk.

 

2018.01.28. 17:00-19:00 Társastánc tanítás

Jelentkezés ITT!

 

2018.02.06. 18:00 Kolta Galéria

Thuróczy Bálint fotóművész kiállítása febr. 6.-ig hétköznap 14 és 18  óra között tekinthető meg.

Kolta Galéria korábbi kiállitásai >>

Facebook esemény >>

Képek a kiállításmegnyítóról

 

2018.02.13. 19:00 Háló Jazz Klub

Az esemény helyszíne: Loyola Café, 1085 Budapest, Horánszky utca 20.

A Háló Jazz Klub 88. koncertje

Jó hangulat igényes környezetben
Zene, beszélgetés, színvonalas kiszolgálás
Sorozatszerkesztő: Deseő Csaba
Háló Jazz Klub minden hónap második keddjén

h20 terkep kicsi

 

2018.02.14. 18:30 Részigazság Klub

A Háló és a 72 Tanítvány mozgalom közös rendezvénye

A korábbi estek megtekinthetők a 72 Tanítvány Mozgalom youtube csatornáján >>