Találkozás, kapcsolat, közösség

2008. május 10-én került megrendezésre Nagykikindán az ifjúsági Háló találkozó.
Korán kezdődött a nap, de örömmel ébredt minden lelkes szervező, köztük Tápai Róbert is, aki mozgatórugója volt a buzgó kis szervező csapatnak. Az előkészületek lebonyolítását és a nap irányítását is legfőképp neki köszönhetjük, mint ahogy azt is, hogy ügyes szervezésével a környező falvakból, városokból, de még határon túlról is érkeztek ismerkedni vágyó fiatalok. Hiszen mi másról is szólhatna egy ifjúsági találkozó, ha nem az ismerkedésről.

A következő helyekről érkeztek a találkozóra: Kisorosz, Tóba, Szabadka, Gunaras, Csóka, Törökbecse, Szanád, Óbecse, Ada. A határon túlról: Magyarországról (Jánoshalma, Budapest, Taksony) és a Partiumból négyen, négy helységből (Nagyvárad, Arad, Pankota, Szatmárnémeti).
A bejelentkezés és kávé, tea és sütik kóstolása után következett a délelőtti köszöntés, majd a Háló bemutatása. Ezután az előadónak Magyarországról meghívott Latinovics Zoltán előadását hallgatta meg a nagyérdemű közönség. Nagyon szépen rávilágított a lényegre: Nem csak a másik embert kell megismernünk, hanem önmagunkat is. Az előadás után kis szünet következett majd kiscsoportos beszélgetés, amelyen mindenkinek sikerült némi fényt vetnie életére ? egy papírra rajzolt fa segítségével.
Közben lassan készült az ebéd is, amit Kurucz Veronkának köszönhetünk.
Teli gyomorral nem jó szaladgálni, ezért gyalogos városnézőbe indult az ifjúság. Túl sok mindent nem nézhettünk meg, de a most újjáépülő városi múzeumban sikerült megszemlélnünk egy igazi mamut csontvázat teljes terjedelmében. A városnézés után elértük délutáni úticélunkat, a ?Jezero? parkot. Előadónk segítségével a játszani vágyók megtanultak métázni, a többiek meg kedvükre sétálgattak a parkban vagy a kézhez kapott kis térkép segítségével tovább fürkészték Nagykikinda szépségeit. Az idő kedvezett a játéknak és minden résztvevő nagy erőkkel küzdött, hogy a jobbik nyerjen. Természetesen vesztes nem volt.
A játék után rövid látogatást tettünk a katolikus templomban és a plébánián, ahol Botka József plébános úr nemcsak süteménnyel és üdítővel kínált bennünket, hanem minden résztvevőnek egy kis könyvet ajándékozott, amit ő írt. Késő délutánra visszasétáltunk a Szent József házba, ahol szentmisét tartott a nemrég felszentelt Csipak Csaba atya Csókáról (aki egész nap velünk volt), és a Muzslyáról érkezett Kalapis Sztoján szalézi atya.
A mise után a szervezők megköszönték azon személyek és szervezetek támogatását, melyek segítettek lebonyolítani a találkozót. A záró gondolatok után még sokan ott maradtak, beszélgetni, zenélni, táncolni. Így fejeződött be ez a gyönyörű nap.
Szerény véleményem a találkozóról nem más, mint az, hogy jó volt. Egyszerűen csak jó, ami annyit jelent, hogy legközelebb lehet ez jobb is és talán több napos is, hogy több időnk maradjon egymás és saját magunk megismerésére. Külön köszönöm Halmai Tibornak, a délvidéki Háló régióvezetőjének a részvételét, valamint Bajkó Károlynak a KITTI-Háló vezetőjének, hogy anyagilag is hozzájárult a találkozó költségeihez.

Tóth Hunor

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

20200604 plakat

egy csepp Köszönjük a felajánlásokat!

Kérjük, hogy a Romániában adózók adójuk akár 3.5%-val a
Partiumi Háló Egyesületet
vagy az
Erdélyi Háló Egyesületet
támogassák!

Határidő: 2020.06.30.
_______________________________________

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Karantének

Rendhagyó Dudoló Navratil Andreával

Pünkösd hetében

10. rész >>

A méhek és a beporzó rovarok világnapján

9. rész >>

Szervác napján

8. rész >>

A Jászkun Redemptio, azaz a jászok és kunok szülőföld- és szabadságszeretetének emléknapján

7. rész >>

A tánc világnapján
4 falu, 4 dallam, 1 téma:
a szőlő

6. rész >>

Szent György napja előtt egy nappal
5 moldvai népdalt tanulunk

5. rész >>

Fehérhét

4. rész >>

Virágvasárnap és Nagyhét

1. rész >>

2. rész >>

3. rész >>

A Képmás magazin beszélgetése Navratil Ansreával>>

 

2020.05.19. 19:00 Háló Jazz Klub otthon

Eddigi0klubestjeink >>

11 és fél év és a 109. klubest után egy időre kényszerűségből megállunk, és emlékezni fogunk. Ezentúl minden kedden közreadunk eddig soha nem publikált felvételeket a Háló Jazz Klub hőskorából, a kezdetektől, a magyar jazzélet élvonalbeli művészeivel! Élőben, otthon, de mégis együtt, egyszerre nézhetjük a teljes koncerteket!

2020. április 21-én
a 2008. november 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. április 28-án
a 2008. december 9-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. május 5-én
a 2009. január 13-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 12-én
a 2009. február 10-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 19-én
a 2011. október 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 

2020.05.25. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója.

A Tarsoly 2020-ban 3 alkalommal jelenik meg: februárban, júniusban és októberben.

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók