Találkozás, kapcsolat, közösség

Tudom, már lassan hármadik hét is eltelik, mióta részese voltam a szenci találkozónak, de a gondolataim most értek igazán sorokká. 
A Gyögyő poénját másodszor is sikerült elsütni. Először a rózsaszállási táborban, majd itt Szencen (persze azt nem mondtam, hogy közben nem volt ilyen, de ez most igazán bejött). De hogy mindenki értse a lényeget, miről is van szó. Mindössze egy rövid kis mondatocskáról: „itt nincsenek idegenek, csak barátok, akiket nem ismerünk”. Igaz, nem hiszek az ellentétes neműek közötti barátságban (a kritikát és hozzászólásokat szívesen fogadom), de a Hálóban, mégis van egy olyan kapcsolat, ami nemre nem tekint. Talán erre egy új kifejezést kéne kitalálnunk. Na mindegy, ez most nem fog menni, de az egyszer biztos, hogy van családunk, vannak barátaink, ismerőseink, és vannak a hálósok, akik mindezt átkarolják.

Először is a negatívumokat szeretném kiemelni. Mindig csak azzal számolunk, hogy ismerőseink közül a lehető legtöbben ott legyenek (ott is vannak), de azzal sohasem, hogy a nap még ilyenkor is csak 24 órából áll. És ekkor kezdődnek a bajok. Ha az embernek mindenki barátja, csak még nem ismeri őket, akkor ahhoz idő kell, és sajnos ebből az következik, hogy valaki mástól csoportosítunk át belőle.
Talán ezért is jók a kiscsoportos beszélgetések (felgyorsítja a folyamatot). És már megint témánál vagyok. Utólag bevallom, a beosztásnál két dolog nem volt túl szimpatikus (persze csak az első látásra). Mikor megláttam, hogy én vagyok az egyedül hazai a csoportban, a másik pedig, hogy nem (mindenkivel) azonos korosztály. Ez példaértékű maradt számomra. Talán ezt alkalmazni is kéne. Így alkottunk egy tökéletes csoport (mindig volt ki emlékeztessen arra, amit még nemrégen én is így gondoltam).
Számomra a csúcspontot, a kiscsoportos beszélgetések jelentették a hétvége folyamán. Igaz, Orosz Pisti beszéde sem volt egy hétköznapi „prédikáció”, de voltak, akik ezt überelni tudták. Persze a témamegindítónak köszönhetően. A kiscsoportban, csak két arc volt ismerős. A vezetőnket látásból (persze név szerint) ismertem, a hosszú hajú lányra, pedig egy hajnali 6kor fogadásból lejátszott teniszmeccsről emlékeztem. A szerelmet és a szeretetet sikerült diák, pedagógus, építész, orvos, de még ápolói szemszögből is kiveséznünk A lényeg… ugyanaz.
Egy kissé komolyra fordítva a szót. Sajnos, szívem sajogott a búcsú pillanatában. Ez nem igazán tartottam helyesnek, hisz örülnöm kellett volna az együttlétnek (és talán most ebben a pillanatban értem meg), de mégis szomorú voltam. Együtt voltunk, egy dolgot kerestünk, és egy dologról beszéltünk. Csak sajnos, sok helyről sokan voltunk, sokfelé mentünk, s újra, ki tudja, mikor találkozunk. Nézhetjük a dolgok pozitív oldalát is. Mint az apostolok. Együtt voltak, mégis menniük kellett, hogy hírt vigyenek. De ők legalább együtt őrizték a fényt, a tüzet, amit az Úr rájuk bízott. Talán most nekünk is ez a feladatunk. A hírt és a tüzet ápolni, amit ott kaptunk a szenci ifi Hálón. Valamit megértettem és ezt tényleg szeretném megőrizni és tovább adni.
Köszönet mindenkinek, aki ott volt, és a hétvégét gazdagította, valamint azon örökifjú hálósoknak is, akik nem voltak, de hiányoztak.


Harangozó Ferenc

 

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.03.30. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók