Találkozás, kapcsolat, közösség

A közösségi élet minőségét erősíteni a Krisztushoz vezető úton.

E címben leírt feladat fogalmazódott meg bennem a január 29. – február 1. között, Budapesten a Háló Központban megtartott Kárpát-medencei vezetőség évnyitó találkozóján. A Kárpát-medencei Háló nyolc régiója képviseltette magát ezen a három napos találkozón. A délvidéki régióból nagy örömömre ebben az évben velem tartottak Vreckó Ferenc atya és Meleghy Nándor is. Műhelymunka formájában Környei Imre képző segítségével együtt gondolkodtunk a katolikus egyház és a Háló szerintünk fontos kérdéseiről, mint amilyenek:

  • Mi történik két háló találkozó, illetve kisközösségi találkozó között?
  • Mit kell nekünk bogozóknak tenni, hogy a két találkozó közötti időszakban is az embert emberhez és az embert Krisztushoz vezessük?

Lelki feltöltődést jelentett számomra az együttlét, a szeretetteljes együttgondolkodás a barátaimmal, akiknek a közösségi lét életpályát jelent, és akik mindent megtesznek, hogy a magányos emberekben felélesszék a közösség utáni vágyat, a kisközösségekhez tartozókban, pedig erősítsék a nyitottságot és a közösségi lét minőségesebbé tételét.

Nagyon fontos volt számomra, hogy a találkozó utolsó napján újból együtt kimondhattuk, hogy a legfontosabb küldetésünk magunkat de embertársainkat is Krisztushoz vezetni. Ezt az Egyházban tudjuk megvalósítani, amelynek egyik eszköze a Háló, kapcsolatrendszerével, találkozóival, lelkiségével.
A találkozót záró szentmisében, terveink és elhatározásaink megvalósítására kértük a Mindenható segítségét és áldását.
Köszönöm az Úrnak és bogozó barátaimnak ezt a tartalmas együttgondolkodást.

Halmai Tibor

 

 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók