Találkozás, kapcsolat, közösség

A közösségi élet minőségét erősíteni a Krisztushoz vezető úton.

E címben leírt feladat fogalmazódott meg bennem a január 29. – február 1. között, Budapesten a Háló Központban megtartott Kárpát-medencei vezetőség évnyitó találkozóján. A Kárpát-medencei Háló nyolc régiója képviseltette magát ezen a három napos találkozón. A délvidéki régióból nagy örömömre ebben az évben velem tartottak Vreckó Ferenc atya és Meleghy Nándor is. Műhelymunka formájában Környei Imre képző segítségével együtt gondolkodtunk a katolikus egyház és a Háló szerintünk fontos kérdéseiről, mint amilyenek:

  • Mi történik két háló találkozó, illetve kisközösségi találkozó között?
  • Mit kell nekünk bogozóknak tenni, hogy a két találkozó közötti időszakban is az embert emberhez és az embert Krisztushoz vezessük?

Lelki feltöltődést jelentett számomra az együttlét, a szeretetteljes együttgondolkodás a barátaimmal, akiknek a közösségi lét életpályát jelent, és akik mindent megtesznek, hogy a magányos emberekben felélesszék a közösség utáni vágyat, a kisközösségekhez tartozókban, pedig erősítsék a nyitottságot és a közösségi lét minőségesebbé tételét.

Nagyon fontos volt számomra, hogy a találkozó utolsó napján újból együtt kimondhattuk, hogy a legfontosabb küldetésünk magunkat de embertársainkat is Krisztushoz vezetni. Ezt az Egyházban tudjuk megvalósítani, amelynek egyik eszköze a Háló, kapcsolatrendszerével, találkozóival, lelkiségével.
A találkozót záró szentmisében, terveink és elhatározásaink megvalósítására kértük a Mindenható segítségét és áldását.
Köszönöm az Úrnak és bogozó barátaimnak ezt a tartalmas együttgondolkodást.

Halmai Tibor

 

 

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.04.06. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók