Találkozás, kapcsolat, közösség

2008. szeptember 20-án, szombaton a gunarasi egyházközségben, első alkalommal rendezték meg az Ada-Mohol-Gunaras kerületi Háló találkozót.


Délelőtt kilenc órakor gyülekeztek a résztvevők. Szép számmal jöttek vidékről, de Magyarországról és Erdélyből is érkeztek a Háló találkozóra. Közel százan jelentkeztek be és töltötték be a gunarasi kis templomot.
Miután ismertetve lett a Háló története és mibenléte, Sebestyén Ottó SJ. atya előadást tartott „A Biblia életünk formálója” címmel. A résztvevők ezzel a témával kapcsolatos élményeiket a csoportmunka keretében osztották meg egymással.
Délután, meglepetés programként a kulturális műsorban a dreai Lurkó-ház gyermekei mutatkoztak be, és egy színvonalas előadással a jelenlévők szívébe lopták magukat. Jutalmul a budapesti vendégektől egy zsák mesés könyvet és mese „kazettákat” kaptak. A gunarasi gyermekek sem maradtak le, Szokolai Szintia, és Valkai Kitti gyönyörűen szavaltak, Pálinkás Rita pedig tanulságos írást olvasott fel a Bibliával kapcsolatban. A műsort az egyházközség templomi kórusa zárta „A harangok zúgnak a déli végeken” vajdasági himnusszal és a Székely himnusz eléneklésével. Mondanom sem kell, az utóbbit együtt, állva énekelték a résztvevők az énekes asszonyokkal.
Szentségimádással és gyónással hangolódtunk a szentmisére, amely a találkozó fénypontja volt. A mise végén felhangzott a magyar és még egyszer a székely himnusz is.
Végül a résztvevők utolsó programként kiértékelték a nap folyamán hallottakat, amelyek lelkük formálására hangzottak el, és amit a szívükbe zártak. Reméljük sok lelki élménnyel tértek haza otthonaikba.

Csepcsik Veronika

A találkozó képei a Képgalériában megtekinthetők, letölthetők.
Az előadás hanganyaga
itt letölthető.

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.04.06. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók