Találkozás, kapcsolat, közösség

2008. szeptember 20-án, szombaton a gunarasi egyházközségben, első alkalommal rendezték meg az Ada-Mohol-Gunaras kerületi Háló találkozót.


Délelőtt kilenc órakor gyülekeztek a résztvevők. Szép számmal jöttek vidékről, de Magyarországról és Erdélyből is érkeztek a Háló találkozóra. Közel százan jelentkeztek be és töltötték be a gunarasi kis templomot.
Miután ismertetve lett a Háló története és mibenléte, Sebestyén Ottó SJ. atya előadást tartott „A Biblia életünk formálója” címmel. A résztvevők ezzel a témával kapcsolatos élményeiket a csoportmunka keretében osztották meg egymással.
Délután, meglepetés programként a kulturális műsorban a dreai Lurkó-ház gyermekei mutatkoztak be, és egy színvonalas előadással a jelenlévők szívébe lopták magukat. Jutalmul a budapesti vendégektől egy zsák mesés könyvet és mese „kazettákat” kaptak. A gunarasi gyermekek sem maradtak le, Szokolai Szintia, és Valkai Kitti gyönyörűen szavaltak, Pálinkás Rita pedig tanulságos írást olvasott fel a Bibliával kapcsolatban. A műsort az egyházközség templomi kórusa zárta „A harangok zúgnak a déli végeken” vajdasági himnusszal és a Székely himnusz eléneklésével. Mondanom sem kell, az utóbbit együtt, állva énekelték a résztvevők az énekes asszonyokkal.
Szentségimádással és gyónással hangolódtunk a szentmisére, amely a találkozó fénypontja volt. A mise végén felhangzott a magyar és még egyszer a székely himnusz is.
Végül a résztvevők utolsó programként kiértékelték a nap folyamán hallottakat, amelyek lelkük formálására hangzottak el, és amit a szívükbe zártak. Reméljük sok lelki élménnyel tértek haza otthonaikba.

Csepcsik Veronika

A találkozó képei a Képgalériában megtekinthetők, letölthetők.
Az előadás hanganyaga
itt letölthető.

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók