Találkozás, kapcsolat, közösség

Hagyományőrző ünnepélyre került sor szeptember 28-án Gyertyánligeten és Nagy Bocskón. A szórakozást a Háló PMCS vezetője, Iván Éva és a derceni fiatalok által alapított „Gyöngyös bokréta” néptánccsoport biztosította. Az előadásra megteltek a termek, fiatalok és idősek, magyarok és ukrán nemzetiségűek egyaránt eljöttek megnézni a gyermekek fellépését.
 

Ez a délután igen színes volt. Voltak, akik verssel fejezték ki érzéseiket és tiszteletüket e maréknyi haza, Kárpátalja iránt, ugyanakkor láthattunk igazi pörgős csárdást, valamint hallhattunk szép régi magyar nótákat melynek hatására, felelevenedtek a régi kedves emlékek, az elfelejtett szokások. Az előadás során sok könny végiggördült az arcokon, mindenkiben a rég feledésbe merült érzelmek kavarogtak.
Ha az ember szeretné tudni helyét a világban, nézzen vissza a múltba! Nekünk ebben segített ez a maréknyi csoport, akik előadásukkal felidézték a már-már feledésbe merülő gyönyörű hagyományainkat. Ez az egyórás előadás évtizedeket hozott vissza, lágy meleg érzést a lélek tájékán és enyhe bizsergést a szívben. Ilyenkor szólal meg bennünk a lelkiismeret, hogy olyan kincset vesztettünk el amit nem lophatnak el idegenek, nem foszthat meg más tőlünk, mi magunk raktuk le útközben; elfecséreltük az örökségünket!
Ezek után csak köszönetet szeretnénk mondani azért a megfoghatatlan erőért, amit ez az előadás nyújtott és feltöltött több szívet, hogy újult energiával éljünk úgy a mában, hogy a jövőből visszatekintve ne kelljen szégyenkeznünk.
Köszönettel a gyertyánligeti és nagy bocskói közösség!
Visszavárjuk mindnyájukat!
 

Macsek Szidónia

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. október

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadója civilszervezetnek felajánlható 1%-ával 36 személy összesen 303318 forinttal támogatta Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók