Találkozás, kapcsolat, közösség

Május 24-én Zenta adott otthont a Háló találkozónak. Szép számmal gyűltünk össze az épülő Kis Szent Teréz Emléktemplomban. A találkozó mottója: "Isten, az Úr tanította nyelvemet, hogy az igével támasza lehessek a megfáradtaknak" Iz 50,4-7.

A szentségimádás után egy előadást hallhattunk Ft. Nagy József atya tolmácsolásában, "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat" címmel. Az Ó- és Újszövetség e fontos üzenetéből újra erőt meríthettünk keresztény életünk jobbítására, belső életünk átalakítására - hogy valóban áldás legyünk magunk és a környezetünk számára is.
Megértettük, hogy nekünk, Jézus követőinek nem elég nagy tetteket végrehajtani, ezek a szavak nem a viselkedésről szólnak, hanem a bennünk lévő Istenről - Ő alakít minket, a bensőnket az Ő képére.
Megtisztelt bennünket Vágvölgyi Éva, a budapesti Szent Jeromos Katolikus Biblia Társulat főtitkára. Tartalmas előadása a Biblia évében a Bibliáról, mint életünk megújítójáról szólt. A kiscsoportos munkákban a tanúságtételünknek is ez volt a témája, hiszen jó okunk van ünnepi díszbe öltözve örvendeni a Bibliának, a közösség és az egész emberiség életét alapvetően meghatározó isteni ajándéknak.
A közös hálaadás és az ünnep erősítette bennünk és közöttünk az összetartozás, a testvériség tudatát, érzését és növekedését.
Felemelő nap volt, amihez az Ébredés nevű zenekar is hozzájárult. Megújulva, boldogan énekeltük búcsúzóul :
"Szállj, dalom, szállj, gyönge kismadár, határokon túl a Hargitáig szállj! Bátorítsd a csüggedőt, vigasztald a szenvedőt, Krisztus soha el nem hagyja őt!"

Szalma Márta

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. október

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadó civilszervezetnek felajánlható 1%-ával összesen 303318 forinttal támogatták a Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók