Találkozás, kapcsolat, közösség

Idén második alkalommal volt Hálós mise a Szent-család templomban, Debrecenben. A misére meghívást kapott a város minden plébániája, és közösségei. A Szentmise után a Mária Légió mutatkozott be a többi közösség számára.

András atya prédikációjában kiemelte, hogy a Háló egy alulról építkező hálózat, amely a különböző kisközösségeket fogja össze, és személyes kapcsolatokra épül, amelyben Isten az összetartó kapocs. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az együtt munkálkodások hatékonyságának érdekében a közös ima a legfontosabb. Az, hogy ne a saját erőnkre hagyatkozzunk, hanem a Szentlélekkel „együtt működve”, Istenre hagyatkozva ki-ki a saját képességei (talentumai) szerint munkálkodjon azon, hogy a „háló” egyre szorosabb legyen, és mindenkit megtartson. Hiszen, ha valaki meglazítja a hálót, akkor az egész háló megroggyan, ám amíg a hálót mindenki tartja, addig erős a közösség.
Éppen ezért nagyon fontos városunkban is az egység megőrzése, Istent kérve arra, ne engedje, hogy „a háló elszakadjon”, és adja meg, hogy a katolikus közösségek egységének szolgálói legyenek. Már II. János Pál pápa is hangoztatta, hogy az egyházi közösségek hivatottak az Egyház megújítására.
A szentmise után plébániánk egyik meghatározó közössége a Mária Légió mutatkozott be. Vilicsku István a praesidium elnöke elmondta, hogy tagok hetente összejönnek, imádkoznak és megbeszélik s következő heti munkafeladatokat. Rendszeresen járnak betegeket látogatni, közösségünk idősebb tagjaihoz és a Szent Erzsébet Otthonba. Elsőpéntekenként a Kishegyesi úti Terápiás házban tartanak imaalkalmat, ezen kívül segítenek a karitatív csoport munkájában is. Közösségükben legfontosabb a közös ima, a testvéri szeretet és a rászorulók önfeláldozással járó segítése.
Ezután (Szent-) családias hangulatú közös beszélgetés és az agapé következett, amiért köszönet jár azoknak a testvéreinknek, akik szorgalmasan kenték a zsíros kenyeret, elhalmoztak bennünket süteménnyel és nagy szeretettel.

Báránkóné Ildikó

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók