Találkozás, kapcsolat, közösség

Ottó atya szavaival szeretném összesűríteni a szeptemberi oltszemi tábor lényegét: „ dönts az értelmes élet mellett, és hagyd, hogy a feltámadt Krisztus átjárja életed minden területét. Folyamatosan próbáld meg egy belső hallással felfogni Isten üzenetét, hogy az élet ajándék és éljem meg tudatosan annak minden örömét”.
 

Ez az öröm hatott át mindannyiunkat, akik részt vettünk a táborban. Azt hiszem adni is sikerült egymásnak, ha egyebet nem is, őszinte odafigyelést, de kapni annál többet kaptunk.
Péntek délután rövid ismerkedés előzte meg a bensőséges szentmisét, amit Keresztes Zoltán, miklósvári plébános celebrált a kastély csodaszép fegyvertermében. A szép gondolatok megteremtették a hangulatot a következő napok élményeihez.
Nem a tábor napirendjét szeretném leírni, hanem inkább a benyomásokat. A legsokatmondóbb talán a hat éves Szabó Boróka szavai voltak, aki a mise alatt odafordult az édesanyjához: „köszönöm, hogy elhoztál”. Mi felnőttek kerestük a szavakat, amikor arra akartunk válaszolni, hogyan érezzük magunkat, amikor egy kislány keresetlen egyszerűséggel kimondta: „én boldog vagyok”. Jó érzés volt részt venni a kiscsoportos beszélgetéseken, ahol egy kicsit megnyílt a lelkünk egymás felé. Volt szerepjáték, ahol a csudajó improvizált alakításokban magunkra ismerhettünk, szembesülhettünk gyengéinkkel. Volt tábortűz, bohóckodás, közös játék, jókedv, nevetés.
Ez alatt a két és fél nap alatt számunkra kicsit jobb volt a világ.
 

Borbáth Olga

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.04.06. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók