Találkozás, kapcsolat, közösség

Ottó atya szavaival szeretném összesűríteni a szeptemberi oltszemi tábor lényegét: „ dönts az értelmes élet mellett, és hagyd, hogy a feltámadt Krisztus átjárja életed minden területét. Folyamatosan próbáld meg egy belső hallással felfogni Isten üzenetét, hogy az élet ajándék és éljem meg tudatosan annak minden örömét”.
 

Ez az öröm hatott át mindannyiunkat, akik részt vettünk a táborban. Azt hiszem adni is sikerült egymásnak, ha egyebet nem is, őszinte odafigyelést, de kapni annál többet kaptunk.
Péntek délután rövid ismerkedés előzte meg a bensőséges szentmisét, amit Keresztes Zoltán, miklósvári plébános celebrált a kastély csodaszép fegyvertermében. A szép gondolatok megteremtették a hangulatot a következő napok élményeihez.
Nem a tábor napirendjét szeretném leírni, hanem inkább a benyomásokat. A legsokatmondóbb talán a hat éves Szabó Boróka szavai voltak, aki a mise alatt odafordult az édesanyjához: „köszönöm, hogy elhoztál”. Mi felnőttek kerestük a szavakat, amikor arra akartunk válaszolni, hogyan érezzük magunkat, amikor egy kislány keresetlen egyszerűséggel kimondta: „én boldog vagyok”. Jó érzés volt részt venni a kiscsoportos beszélgetéseken, ahol egy kicsit megnyílt a lelkünk egymás felé. Volt szerepjáték, ahol a csudajó improvizált alakításokban magunkra ismerhettünk, szembesülhettünk gyengéinkkel. Volt tábortűz, bohóckodás, közös játék, jókedv, nevetés.
Ez alatt a két és fél nap alatt számunkra kicsit jobb volt a világ.
 

Borbáth Olga

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók