Találkozás, kapcsolat, közösség

Lehet nem jutott el mindenkihez az a hír, hogy január második felében az orvosok Csíkban eldöntötték, hogy újraszámolják a bordáimat. Meg is tették, egy tusnádi sízés után, akarva - nem akarva elvitettem magamat elébük. A leltár rosszul jött ki. Bent tartottak 10 napot, amíg sikerült elmagyaráznom, hogy a többlet csak véletlenül alakult, semmi elrejtett szándék nem állt mögötte. Azóta eltelt még két hét és bizalommal várom azt az ellenőrzést, amikor rájönnek, hogy tévedtek és kiengednek a szobafogságból is.
Na, de hát tétlenül ülni, az vétek. Így családommal összeszedtük magunkat és elmentünk az erdélyi Háló farsangi báljába.

Mikor megérkeztünk, úgy gondoltam viccelnek velem. Tudniillik a bordatörés mámorító kihívása elviselni a köhögést, tüsszentést. Tehát amikor láttam, hogy hidegbe fogadnak és csak gyertyafénynél kell melegedni, azt gondoltam, hogy (ez is) Ottó vicceihez tartozik... Pár perc után, mégis rá kellett jönnöm, hogy Ottó nincs, villany nincs, fűtés nincs. De van Gaga Zsuzsa. Ez egy kicsit lazított a hangulatomon, hiszen a Harisnyás Pippi nyári öltözetet kitartóan viselve próbált hangulatot és lelket önteni a sok-sok érkező lélekbe.
Amint utólag kiderült, Ottó csak intézkedések között tudott imádkozni, segítséget kérve az Úrtól, így az Adminisztrátor szerepét is betölthette a Farsangi bálon.
Zsűrinek is nagy volt a teljesítménye. Számomra Ottó volt a csúcs, aki két farsangi szerepet is vállalt azon az éjszakán: Animus-Anima, Jing-Jang ? ahogy tetszik.
Na, de a hálósok, nem adták fel egykönnyen. Generátort hozott, a régi Ferenc Laci barátunk és megint eszünkbe juttatta, hogy minden kincsnél néha jobb egy jó barát! Persze és egy generátor is...
Nem tudom hánykor, nem tudom, hogy, de elkezdődött a mulatság. Ha visszagondolok rá, akkor az jut eszembe, hogy annyi Istentől Áldásos arc futott végig a színpadon, a táncparkettán, hogy minden olyan volt, mint egy álom. A résztvevők mikor tapsoltak, mikor szerepeltek és a Marcell 3 és fél éves fiam elég zavarban lett volna, ha rákérdeztem volna, hogy most mi nézzük, szervezzük, vagy csak élvezzük pusztán ezt a bált. Családommal együtt, 3 órakor hajnalban (pedig max. 2 órára bátorkodtam kilépni a házból!) voltunk az első távozók és az úton elkönyveltük, a Szeret Lak mellett elhaladva, hogy életünk legjobb bálja volt!
Érdekes, hogy eddig ez az év erről szól. Ez a bál volt a második olyan halós program az idén, ami példátlan lett számunkra (érdekességből megemlítem még a szilveszteri hálós lelkigyakorlatos öt napot, amiben minden benne volt: sport, játék, mulatság, közösség, ima és lelkigyakorlat). Vajon így megy ez az év? Gazdaságilag kihívásokkal, de lelkiekben remekelve? Majd meglátjuk. Egy biztos! A hálós közösség, a hálósok barátai, szomszédjai, meghívottjai, tudnak valamit együtt nagyon jól csinálni. Mit? Hát hálózni... Énekelni, táncolni, szerepelni, imádkozni, stb. Egyszóval élni. És talán ez a legszebb hátra maradt érzés ez a bál után. Istenben bízva, közösségi barátokra támaszkodva élni életünket, szellemi gazdagságban, mindig megújuló lelkületben és együttérzésben. Végezetül csak még annyit toldanék hozzá, hogy hálát mondok az Úrnak (kiscsaládom nevében is), hogy adott nekünk egy ilyen csodálatos farsangi bált, ilyen sok kedves résztvevő barátot és felmérhetetlenül sok töltekezést.
UI. Köszönöm az Úrnak, hogy meghallgatta imáitokat. Amint értesültem, sokatok imái sokáig ?zavarták" az Urat. Mint fukar zsidós lelkületű HGT-s tag, viszonzásul azt üzenem, hogy ?Isten fizesse!". Majd elmondom legközelebb a viccet, mikor a zsidó bármit megígér, csak gyorsan rendeljen ki az Úr neki egy parkolóhelyet.

Peci (Balázs Penksza László)

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. június

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.07.14. 17:00 Társasjátékest

Részletek facebookon >>

 

2020.07.23. 19:00 Táncház

Részletek a facebookon >>

 

2020.08.19. Kolta Galéria - folytatjuk

Kása Béla
Körmük alatt a nóta
című fotókiállítása

A Kolta Galéria korábbi kiállitásai >>

A kiállítás 2020. augusztus 19.-ig hétköznap 14 és 18 óra között tekinthető meg.

 

Karantének

Rendhagyó Dudoló Navratil Andreával

Szentiván napján

12. rész >>

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum előestéjén

11. rész >>

Pünkösd hetében

10. rész >>

A méhek és a beporzó rovarok világnapján

9. rész >>

Szervác napján

8. rész >>

A Jászkun Redemptio, azaz a jászok és kunok szülőföld- és szabadságszeretetének emléknapján

7. rész >>

A tánc világnapján
4 falu, 4 dallam, 1 téma:
a szőlő

6. rész >>

Szent György napja előtt egy nappal
5 moldvai népdalt tanulunk

5. rész >>

Fehérhét

4. rész >>

Virágvasárnap és Nagyhét

1. rész >>

2. rész >>

3. rész >>

A Képmás magazin beszélgetése Navratil Ansreával>>

 

2020.05.19. 19:00 Háló Jazz Klub otthon

Eddigi klubestjeink >>

11 és fél év és a 109. klubest után egy időre kényszerűségből megállunk, és emlékezni fogunk. Közreadunk eddig soha nem publikált felvételeket a Háló Jazz Klub hőskorából, a kezdetektől, a magyar jazzélet élvonalbeli művészeivel! Élőben, otthon, de mégis együtt, egyszerre nézhetjük a teljes koncerteket!

2020. április 21-én
a 2008. november 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. április 28-án
a 2008. december 9-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. május 5-én
a 2009. január 13-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 12-én
a 2009. február 10-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 19-én
a 2011. október 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója.

A Tarsoly 2020-ban 3 alkalommal jelenik meg: februárban, júniusban és októberben.

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók