Találkozás, kapcsolat, közösség

A tavalyi bál élményeinek gazdagságával lelkesedve kezdtük szervezni már 2009 márciusától az idei farsangi bálunkat, amelyet az eddigi év legjobb báljának mondhatunk, persze utólag.
Feladatokat, tervet aprólékosan kidolgozva, leosztva, átbeszélve érkeztünk el a várva várt napig 2010. február 13, szombatig. Amint tudjuk, tudjátok a szervezésnél a spontán dolgok is beszoktak jönni, de hogy ennyire és ekkorák, azt nem gondoltuk volna.

A történet azzal kezdődött, hogy szombaton délben elkezdett sűrűn havazni, ami már egyfajta stresszt váltott ki bennünk. Izgultunk, hogy a Hargitán és Tusnádon átkelő bálozó barátaink meg tudnak-e érkezni majd. A következő stressz helyzetet, az váltotta ki, hogy Bánkfalván és a környékén délután 16 órától, a rossz idő miatt áramszünet keletkezett, aminek következtében megszűnt a fűtés a kultúrotthonban, és nem volt rálátás, hogy mikorra lesz újra feszültség a bál helyszínén. Próbáltuk elérni az érintett szerveket, de semmi jóval nem biztattak. Hamarosan rádöbbentünk, hogy a zene is nehézségekbe ütközik villanyáram nélkül, nem is beszélve a megrendelt kajáról, amit ki kell majd fizetnünk, csak legyen amiből.
Az újabb stressz helyzetet az okozta, hogy Csíkbánkfalva fele tartva, szembesültünk azzal, hogy a csúszós úton, sok autó le volt fordulva az úttestről. Eközben telefonhívást kaptunk a zenészektől, hogy ők is e helyzet áldozataivá váltak, ugyanis Csíkszentkirályon megcsúsztak és neki csattantak az út menti korlátnak, ami szerencséjükre, szerencsékre megmentette egy sokkal kellemetlenebb végkifejletű balesettől. Egy kicsit megnyugodtunk, hogy nem nagy a baj, és amint tudnak, jönnek, viszont azt már meg se mertük mondani, hogy nincs villanyáram a településen...
Szembesültünk a nehézségekkel, aztán vártuk a szebb jövőt. Gaga Zsuzsa, Simó Jutka és sokan mások tartották bennünk a lelket.
A reményt a plébános által ígért gyertyafény tartotta bennünk. Még abban bizakodtunk, hogy a tánc fölmelegít bennünket és Gaga Zsuzsa rámutatott arra, hogy a fűtés is meg lesz oldva, mert minden emberi szervezet egy kis fűtőtest.
Aztán nagy szervezői erőfeszítésre és hálós kapcsolatok eredményeként generátor is került. Kb. 20.30-kor megadták a villanyt! Ekkor csúcsra hágott a jókedv, mi is valamennyire kiengedtük a gőzt és kezdődött az igazi bál. Szervezőként nagyon nagy szeretettel gondolunk a székelyudvarhelyiekre és azokra, akik távolról jöttek, mert a kockázatos út ellenére is megérkeztek és számíthattunk rájuk. Szinte hiánytalanul mindenki megérkezett és ez számunkra óriási élmény volt. Büszkén és fölemelt fővel legeltettük tekintetünket a bálos résztvevők jókedvén. A bál hangulatát és nívóját emelte a bánkfalvi hagyományőrző csapat farsangi temetése, a különféle kreatív maszkok bemutatása és ötletes előadása, valamint a helyi plébános, közbirtokosság képviselői és más új emberek jelenléte.
Ismét egy nagyon jól sikerült hálós rendezvény volt, amelyben hálós identitástudatunk erősödött minden nehézség ellenére.

Laura, Szabolcs és Ottó

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. június

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.07.23. 19:00 Táncház

Részletek a facebookon >>

 

2020.07.14. 17:00 Társasjátékest

Részletek facebookon >>

 

2020.08.19. Kolta Galéria - folytatjuk

Kása Béla
Körmük alatt a nóta
című fotókiállítása

A Kolta Galéria korábbi kiállitásai >>

A kiállítás 2020. augusztus 19.-ig hétköznap 14 és 18 óra között tekinthető meg.

 

Karantének

Rendhagyó Dudoló Navratil Andreával

Szentiván napján

12. rész >>

A nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum előestéjén

11. rész >>

Pünkösd hetében

10. rész >>

A méhek és a beporzó rovarok világnapján

9. rész >>

Szervác napján

8. rész >>

A Jászkun Redemptio, azaz a jászok és kunok szülőföld- és szabadságszeretetének emléknapján

7. rész >>

A tánc világnapján
4 falu, 4 dallam, 1 téma:
a szőlő

6. rész >>

Szent György napja előtt egy nappal
5 moldvai népdalt tanulunk

5. rész >>

Fehérhét

4. rész >>

Virágvasárnap és Nagyhét

1. rész >>

2. rész >>

3. rész >>

A Képmás magazin beszélgetése Navratil Ansreával>>

 

2020.05.19. 19:00 Háló Jazz Klub otthon

Eddigi klubestjeink >>

11 és fél év és a 109. klubest után egy időre kényszerűségből megállunk, és emlékezni fogunk. Közreadunk eddig soha nem publikált felvételeket a Háló Jazz Klub hőskorából, a kezdetektől, a magyar jazzélet élvonalbeli művészeivel! Élőben, otthon, de mégis együtt, egyszerre nézhetjük a teljes koncerteket!

2020. április 21-én
a 2008. november 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. április 28-án
a 2008. december 9-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. május 5-én
a 2009. január 13-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 12-én
a 2009. február 10-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 19-én
a 2011. október 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója.

A Tarsoly 2020-ban 3 alkalommal jelenik meg: februárban, júniusban és októberben.

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók