Találkozás, kapcsolat, közösség

Lehet ismerős sokunk számára a Házashétvéges szokás, amikor gyöngyfüzér készítés van beütemezve az együttlétek végén.

Ehhez hasonlóan a számomra maradandókat említeném meg:
1. Jakubinyi György érsek atya rövid, átfogó és segédanyag nélkül, hajszál pontosan felvonultatott ezer éves Főegyházmegyei történelem, amely szilárdan álló gyökérként jelentheti a múltnak megtartó erejét számunkra.
2. Jitianu Liviu teológiai tanár a keresztény időtlenséget hozta értelem közelbe, múltat-jelent és jövőt átfogó értekezésével.
3. A kiscsoportos beszélgetések felelősségünkre rávilágító eszmecserét indító kérdése: Milyennek álmodjuk a jövő Egyházat?
Ennek kapcsán tudatosult bennünk a kihívás, hogy életünkön és hozzáállásunkon is áll a jövő Egyház-kép milyensége. Ugyanakkor a hozzáállásunkat fontos arra hangoljuk, hogy szeretnünk kell papjainkat és törekedjünk arra, hogy ne akadjunk fel a külsőségeken, hanem a léleknek szóló üzeneteket próbáljuk előtérben megtartani. A mi szükségleteink is megfogalmazódtak az egyházi vezetőséggel szemben, ahhoz, hogy többen tudjanak a laikusok közül elköteleződni a hitelesen vonzó Egyház-kép kialakítása mellett. Ennek érdekében úgy éreztük, hogy fontos lenne: ha a papok szintjén nőne a nyitottság és az átláthatóság, tudatosulna bennük a családok támogatásának szükségszerűsége és a „hivatali” teendők elvégzése után is a „keresztény” világító fáklya státuszban maradjanak!
Mindent összevetve, ahhoz, hogy „arról ismerjenek fel bennünket, hogy szeretjük egymást”, a mindnyájunk hozzáállása az alapkő, ez szerint kell élnünk! 

Komán Attila

Fazakas István képei az erdélyi Háló találkozóról.
 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók