Találkozás, kapcsolat, közösség

Augusztus 23-án közel kilencvenen gyűltünk össze a csíkszeredai Fokoláré és a Háló szervezésében a kotormányi „Szeret lakban” rendezett találkozón. Mottónk: "Szeretetben élni, szeretetet gyakorolni".
 

Sebestyén Ottó és Balázs P. László köszöntötte a jelenlévőket. A találkozó díszvendége volt Balogh György konzul, aki örömünkre elmondta, hogy már régi hálós.
A Csata Jenő festő munkáiból készült kép kiállítást is ekkor rendezték meg. A művész képei a „Szeretet lak” falain kaptak helyet és a jelenlévőknek mély esztétikai élményt jelentettek.
A lelki program a sátoraljaújhelyi táborban résztvevők beszámolójával kezdődött. Elmondták, hogy azok között, akik most vettek részt először Háló táborban, voltak akik azért aggódtak, hogy családtagjaik, akikkel együtt jöttek hogyan fogják érezni magukat. Örömmel hallottuk, hogy mindenki jól érezte magát és a változatos programba megtalálta a neki tetszőt. Jövőre pedig mindenikük szeretne jönni és másokat is hozni.
Fokolárés és Hálós családok beszámoltak arról, hogy ők hogyan élik és gyakorolják a szeretetet. Elhangzott az is, hogy nem mindig könnyű a mindennapi életben megélni a szeretetet, de éppen a feladat nehézségében áll a szépsége, ha megtudjuk élni. Az a tudat ad erőt, hogy a nehézségekben is jelen van a Jóisten, a szerető embertárs segítsége és sok-sok ember példamutató élete.
Miután elfogyasztottuk a bográcsokban fortyogó finom ebédet az „Öt szeretet nyelvről” szóló mesét hallhattuk. Ezután a gyerekek szeretet dobó-kockát készítettek, a felnőttek pedig kiscsoportokban beszélgettek.
Befejezésül pedig a csíkszentgyörgy-bánkfalvi plébánossal együtt szenteltük meg az Úr napját.
Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, hogy újra találkozhattunk a kolozsvári, gyergyói, sepsi , csíkszentgyörgyi, brassói, zernyesti, kotormányi és minden jelenlevő testvérrel.
 

Madaras Enikő

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók