Találkozás, kapcsolat, közösség

Jó volt megérkezni Bogozó Találkozóra Csíksomlyóra! Nehéz volt elválni!
Miért? Mert egy nagy űr maradt bennem. Hiányozni fognak azok az emberek akikkel mintha világ a világ ismertük volna egymást. Érdekes módon azt az űrt megtöltötte egy tisztasági érzés. Mintha egy sűrű hálón átpasszírozták volna minden gondolatom, szándékom, úgy megtisztult minden bennem.

Mintha másképpen látnám az embereket, mintha mindenki jobb lenne, s én is! Azt érzem: ne hagyjak ki egy napot sem, hogy nem bocsátottam meg másnak, vagy magamnak, ha valamit nem kedvem szerint tett, vagy tettem. Ha ez sikerül, akkor érzem igazán megmaradt az a tisztaság amivel eljöttünk Csíksomlyóról.
Mire gondolok vissza legszívesebben? Mindenre a regisztrációtól a” lakodalomig”! A reggeli imákra, Darvas Kozma József esperes-plébános a nagy önkéntes Jézus követése, tettre nevelő előadására, a Ludescher Laci tréningjére, és még a vizsgánkra is! A meghitt családias szentmisék a Clarisszák kápolnájában, a Szabolcs filmvetítésére (mindenkit megsiratott), és a szombat esti karaoke programjára. Jól vizsgáztak a szervezők, Isten segítse meg munkájukban, hogy minél több ember élje meg ezeket az érzéseket.
Mennyire van szükség erre? Soha ennél nagyobb szükség nem volt az ilyen családias, baráti, szabad és meghitt találkozásokra, együttlétekre, együtt gondolkodásra, mint most. Ha nem mi, akkor a különböző szekták ilyen-olyan ígéretekkel kivonják a katolikus közösségekből az embereket. Ezért felelősséggel is tartozunk, hogy visszaadjunk abból, amit kaptunk, átadva azt, amit meg lehet élni a Háló közösségében minél több embernek. Ezért több helyszínen kell, több találkozót szervezni. A Háló munkatársainak vezetésével, mint önkéntesek szívesen veszünk részt, segítünk miben tudunk.

Lőrincz Zsuzsánna

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók