Találkozás, kapcsolat, közösség

Szeretteinkkel találkozni jó, de még jobb, ha gondolatainkat a Háló szálain bogozgatva tervezgetjük. Ilyen találkozót szervezett a szovátai Háló Barát közösség 2009. május 16-án. A napot XXIII. János pápa reggeli imájával kezdtük Isten segítségét és a Szentlélek erejét kérve, majd egy pár udvarhelyi bogozó beszélt arról, hogy hogyan élik meg a közösség feladatát.

Utána türelmetlenül vártuk Szecsete Zoltán sepsiszentgyörgyi segédlelkész elmélkedését, hiszen tanulságos prédikációit már a nagyböjti misszión hallhattuk.
Az elmélkedés témája: Egymás terhét hordozzátok. Az élet gyakorlati oldalán, bemutatva a megjelenő problémákat, meg kellett értenünk, hogy az emberek szenvednek és ami fáj egyiknek, kell fájjon a másiknak is. A krisztusi törvény szerint önzetlenül segítek a szenvedésben. Az emberi méltóságunk abban áll, hogy tudunk segíteni a másikon. Ha két ember felezi nehézségeit, akkor könnyebb a családban is és a közösségekben is. Ne keressünk okokat, kivételeket, Jézus hálója is mindenfajta halat befogott, a segítség adás legyen feltétel nélküli, önkéntes, tettekben megbizonyuló (mint a színész és a hajléktalan kapcsolata, aki hetente elviszi magához a hajléktalant, megfüröszti, megeteti). Hogy milyen kell legyen az az ember, akinek segítségére rászorulnak, választ kapunk Jézustól: „Mert bizony mondom nektek: ha csak akkora hitetek lesz is mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a hegynek, menj innen oda, elmegy, és semmi sem lesz lehetetlen nektek.” Mt 17, 14-20. Tehát élő hitünk kell legyen. Krisztust a világnak bemutatni a MI feladatunk. A keresztény legyen példamutató, mert ezt éhezi a világ. Legyen híd abban a szeretet átadásban, amit érdemtelenül Istentől kaptunk Jézus által. Nagyon sok példával szépítve az előadás olyan volt, mint egy csokor jó tanács ( pl. Te is felmelegedsz, ha a fagyos embert felmelegíted). Segítsen a Szent Lélek közelgő ünneplő ereje ezen tanácsokat megélni.
A szünet hagyományos volt: tea, kávé, foszlós kalács.
A kiscsoportos beszélgetésen mindenki mesélhetett addigi felebaráti szeretetéről, esetleg szégyenkezhetett azért, amit elszalasztott. Igazi személyes önvizsgálat volt. A kiscsoportos beszélgetés alatt készíthettük el a terhekkel megrakott batyuinkat.
A szentmise lehetőséget adott eddigi hibáink megbánására és arra, hogy erőt kérjünk a felebaráti teherhordozásra. A teherbatyuk is felajánlást nyertek, majd a szentmise után mindenki elvett az oltárról egy batyut (természetesen a másét). Feladatunk, hogy egymásért imádkozzunk, remélve, hogy jövőre jóval kisebb, könnyebb batyuink lesznek.

Nagy Klára

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók