Találkozás, kapcsolat, közösség

Az egyház közösségi és nemzetek fölötti. - Ez volt a vezérgondolata annak a konferenciának, melyet a Háló szervezett Brassóban, március 14-én. A 60 résztvevő között román és magyar katolikusok voltak, akik az előadásokon, a kerekasztal beszélgetésen és a kiscsoportban foglalkoztak az egység gondolatával.

Valeriu Median atya, aki Bukarestből érkezett a találkozóra, előadásában a következőket mondta: „Hogyan jutottunk el a kereszténység örömteli és áldásos terjesztésétől a mai önelégült állapotba? Miért van ennyi probléma? Miért van ekkora felületesség? Miért van ennyi nemtörődömség? Miért van ennyi érzéketlenség és közömbösség a bűnnel szemben, intolerancia és szeretethiány a felebarát irányába? - Minden az apró kompromisszumokkal kezdődött. A félmegoldásokkal, melyeket két évezreden át szaporítottunk. Ma egy zsibbadt kereszténységről beszélhetünk, pedig kegyelmi időket élünk: a szabadság idejét.”
Brassóban a katolikus templomokban békésen, de külön élnek egymás mellett románok és magyarok. Sebestyén Ottó, a konferencia főszervezője nagy eredménynek tartotta, hogy egy egész napot együtt töltve közösen beszélgettek a résztvevők a kérdésekről.
Ismét Valeriu atya előadásából idézzük a zárógondolatot: „Az idők folyamán az egyházban és vallásos közösségekben pozitív jelek és optimista kezdeményezések jelentek meg. És íme, a mi összejövetelünk is besorolódik ezek közé a nemes törekvések közé. Ut unum sint.”

Koncz András

 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók