Találkozás, kapcsolat, közösség

Tudom, hogy most már beléptünk Nagyböjt időszakába, de hadd emlegessük még fel pár sor erejéig szegény Illésünk víg napjait. Emlékezzünk kicsit még vissza a farsang boldog napjaira, főleg egy bizonyos napra, február 14-re.

Na, nem azért mert ez állítólag a Szerelmesek napja, mivel szerintem az év minden napja az övéké (vagyis miénk :)), hanem azért mert ezen a kiemelkedő napon került sor az első erdélyi farsangi bál megrendezésére.
Az ötlet, hogy bált szervezzünk, Tófalvi Misitől származik, a kivitelezésért az „Oscar” díjat Ottó, Szabi és a KALOT érdemelte ki. A helyet, mint mostanában minden rendezvényünkre a Jakab Antal Tanulmányi Ház biztosította. Több mint százötvenen gyűltünk össze a tanulmányi ház ebédlőjében, hogy együtt ünnepeljük a farsangot.
A farsangi hagyományhoz illően, jelmezeket is öltöttünk magunkra. Felvonult a közönség előtt a hidegre való tekintettel egy melegítő kályha, melyet Tófalvi Misi örömmel gyújtott be :). De ne feledkezzünk meg, Óz nagy varázslójának a félénk oroszlánjáról sem, mely ide is rettegett egyedül belopózni, így Dorottyát kérte meg, hogy legyen a kísérője. A gazdasági válság, megviselt rövid hajú rockere is begitározta magát a társaságba, és hamarosan neki is látott az anyagi javak begyűjtögetéséhez, mivel ő árusította a tombolákat és mindenki vásárolt, csak épp énekelni ne kezdjen a mi kis rockerünk. Annyira jeles ünnep volt ez a február 14., hogy még a bányákban is szabadnapot adtak, így a hét törpe is odaért a bálra. Természetesen Hófehérke sem felejtette otthon magát, aki kicsit más lett, mint ahogy élt az emlékezetemben, hiszen szakállat növelt. És meg hány különbnél különb jelmezes vonult fel, regényt lehetne írni róluk.
Egy szó mint száz, sokan voltunk, együtt voltunk, nem csak hálósok, hanem olyanok is, akik remélhetőleg, lassan-lassan azokká válnak. Jó volt együtt reggelig ropni a táncot, és jó volt kellemes visszajelzéseket kapni a résztvevőktől.
Nagyon jól sikerült a bál! Annyira jól, hogy már jövőre le is lett foglalva a Jakab Antal Tanulmányi Ház vendéglője…

Sánta Judit

 

 

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.04.06. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók