Találkozás, kapcsolat, közösség

"Kelts életre engem ígéreted szerint...” (119. Zsoltár) mottóval szervezték meg szombaton Gyergyószentmiklóson a Szent Erzsébet Öregotthonban az idei első körzeti Háló-találkozót. Az eseményen többtucatnyi katolikus, és néhány protestáns meghívott vett részt a környező falvakból, de Csíkszeredából és Szovátáról is jöttek érdeklődők.

A jelenlévőket Hideg Csaba és Pázmán Attila hálóbogozó köszöntötte, majd Sebestyén Ottó jezsuita szerzetes, az erdélyi Háló-mozgalom fő mentora és elindítója szólt az egybegyűltekhez. “Az élet működéséhez szükség van a szeretetre, szükség van arra, hogy szeressünk és szeretve legyünk” – hangoztatta Ottó atya arra is kitérve, hogy mindenki egyéni módon éli meg a saját adottságait, azonban mindenki számára fontos egy olyan közösség, amelyben önmaga lehet. Az üdvözléseket követően Baricz Erzsébet hálóbogozó vetítéssel egybekötött beszámolójából rövid történeti áttekintést nyerhettek az érdeklődők a Háló-mozgalom elmúlt éveinek tevékenységéről. “Több mint 21 évvel ezelőtt Budapesten ismerték fel, hogy a különféle lelkiségi csoportokban keresztényi életet élő, kereső emberek alig ismerik egymást, alig tudnak egymás tevékenységéről” – hangoztatta Baricz Erzsébet, arra is kitérve, hogy Erdélybe a mozgalom később gyűrűzött be, az első találkozót 1996 októberében tartották. Azóta az egész Erdélyt behálózta, sőt kiterjedt a teljes Kárpát-medencére. A Háló közössége évente három körzeti találkozót szervez és egy-egy erdélyi, illetve Kárpát-medencei szintűt. Ezen kívül minden évben megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő Háló-tábort is. A gyergyószentmiklósi körzeti Háló-találkozó főelőadója Darvas Piroska segítőnővér volt, aki az Életünk a feltámadt Krisztussal című előadásában a hála és Isten akaratának keresése kérdéskört boncolgatta. Az előadás után a résztvevők kiscsoportos műhelymunkák keretében vitatták meg a hallottakat.
 

Jánossy Alíz

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2020.04.06. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója..

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók