Találkozás, kapcsolat, közösség

"Kelts életre engem ígéreted szerint...” (119. Zsoltár) mottóval szervezték meg szombaton Gyergyószentmiklóson a Szent Erzsébet Öregotthonban az idei első körzeti Háló-találkozót. Az eseményen többtucatnyi katolikus, és néhány protestáns meghívott vett részt a környező falvakból, de Csíkszeredából és Szovátáról is jöttek érdeklődők.

A jelenlévőket Hideg Csaba és Pázmán Attila hálóbogozó köszöntötte, majd Sebestyén Ottó jezsuita szerzetes, az erdélyi Háló-mozgalom fő mentora és elindítója szólt az egybegyűltekhez. “Az élet működéséhez szükség van a szeretetre, szükség van arra, hogy szeressünk és szeretve legyünk” – hangoztatta Ottó atya arra is kitérve, hogy mindenki egyéni módon éli meg a saját adottságait, azonban mindenki számára fontos egy olyan közösség, amelyben önmaga lehet. Az üdvözléseket követően Baricz Erzsébet hálóbogozó vetítéssel egybekötött beszámolójából rövid történeti áttekintést nyerhettek az érdeklődők a Háló-mozgalom elmúlt éveinek tevékenységéről. “Több mint 21 évvel ezelőtt Budapesten ismerték fel, hogy a különféle lelkiségi csoportokban keresztényi életet élő, kereső emberek alig ismerik egymást, alig tudnak egymás tevékenységéről” – hangoztatta Baricz Erzsébet, arra is kitérve, hogy Erdélybe a mozgalom később gyűrűzött be, az első találkozót 1996 októberében tartották. Azóta az egész Erdélyt behálózta, sőt kiterjedt a teljes Kárpát-medencére. A Háló közössége évente három körzeti találkozót szervez és egy-egy erdélyi, illetve Kárpát-medencei szintűt. Ezen kívül minden évben megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő Háló-tábort is. A gyergyószentmiklósi körzeti Háló-találkozó főelőadója Darvas Piroska segítőnővér volt, aki az Életünk a feltámadt Krisztussal című előadásában a hála és Isten akaratának keresése kérdéskört boncolgatta. Az előadás után a résztvevők kiscsoportos műhelymunkák keretében vitatták meg a hallottakat.
 

Jánossy Alíz

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók