Találkozás, kapcsolat, közösség

Szombaton a dél-budai espereskerületben szerveztünk kerületi Háló találkozót. Az előkészítő megbeszélések alatt úgy döntöttünk, hogy ez most egy kicsit más lesz. És más is lett. De csak kicsit. Ebben a kerületben körülbelül 50-60 közösség él és működik. A tervünk szerint őket szólítottuk meg, személyes megkeresésekkel, hogy jöjjön el egy-egy ember. Nem hirdettük tehát a találkozót plakáton és más formákban. Ilyen módon összesen 23 személy jött el a találkozóra, majdnem annyi mint az előző években.

A találkozó sokkal inkább hasonlított egy egész délutános műhelymunkára. Három témát dolgoztunk fel. Először arról beszélgettünk, hogy milyen programok vannak már jelenleg is a kerületben működő hét plébániát átfogva, valamint, hogy ezek a programok hogyan fejleszthetők tovább. Összegyűjtöttük újabb ötleteinket is. Másodszor egy református vendég beszámolójában meghallgattuk, hogy hogyan működik az ő gyülekezetükben a házicsoportok (azaz kisközösségek) összefogása és koordinálása. Mindannyiunkat lenyűgözött a tudatosság és a gyülekezet egysége, mely a fejtől a tagokig tart... Harmadik témaként kitekintettünk a kerület határain túlra, egy pillantást vetve a Háló Kárpát-medencei munkájára.
És közben imádkoztunk, Szentmisén voltunk, vacsoráztunk és nem lehetett lelőni a beszélgetéseket. Vagyis: jól sikerült a találkozó!

Koncz András

A találkozón készült képek megtekinthetők és letölthetők a képgalériában.

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. október

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadó civilszervezetnek felajánlható 1%-ával összesen 303318 forinttal támogatták a Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók