Találkozás, kapcsolat, közösség

Úgy alakultak a dolgok, hogy idén Zentán kezdődtek meg a Délvidéki hálós rendezvények:
Február 12-14. között lelki napok voltak a Kamiliánus és más zentai kisközösségek részére. A zentai Hálósok meghívására a lelki programokat Sebestyén Ottó SJ atya vezette három napon keresztül a helyi kórházkápolnában.

Az Erdélyből érkezett atya kedden este a Szent Erzsébet Kamiliánus Család tagjai számára tartott lelki beszélgetést. Szerdán este közös bűnbánati liturgia volt. A kihelyezett Oltáriszentség előtt rövid elmélkedések, ének és csend váltották egymást. Ez idő alatt két atya, Ft. Kozma Róbert és Ft. Szeles Oszkár folyamatosan gyóntatott. A félhomályba öltöztetett kápolnában a gyónásukat elvégzett emberek apró mécseseiket az oltár elé helyezték, átadván magukat Isten ölelésének. Csütörtökön Ottó atya az előadást a Háló részletes bemutatásával kezdte, melyben ismertette annak feladatát, szerepét és működését. Ezután a jelenlévőkkel közösen elemezte a lelkiség szó jelentését, és a lelkiség útját. Maga a lelkiség útja a meghívással kezdődik, ami a megtérést eredményezi és a meghittségen keresztül a kihívásba torkollik. Innen már a kiengesztelődés útján járva el tudunk jutni az egységig, ami a küldetésben zárul le. Ez a folyamat folytonosan megújuló. Mintegy száz ember lelkét érintették meg a zentai hálósok nagyböjti lelki napjai.
Alig múlt el egy hét, és február 22-e és 24-e között a Háló Délvidéki bogozói tréningjére került sor Muzslyán az Emmausz szalézi kollégiumban. Zentáról négyen vettünk részt ezen a programon. Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában voltunk, hogy most nem „szórakozni” megyünk, hanem „dolgozni” és tanulni, tovább képezni magunkat. Hát mit is mondjak? Nagyon jó és értékes volt, de viszont elég kemény is! Mégis megérte a fáradtságot, mert nagyon sok értékes ismerettel, tanáccsal gazdagodhattunk. Ez a rendezvény kimondottan a bogozói munkáról szólt, belefoglalva a meglévő bogozók megerősítését, s újak bekapcsolását a további munkába.
A tréning pénteken este lelki felkészüléssel, munkára hangolódással kezdődött Ft. Szauer Miklós adai plébános vezetésével. Ez magába ölelte a nyitó szentmisét és az azt követő elmélkedést. Másnap a közös foglalkozások és a kiscsoportos műhelymunkák nagyon rövid szünetekkel szinte állandóan követték egymást. A foglalkozásokat a budapesti Thuróczy György és Schön György, valamint a délvidéki régió vezetője, Halmai Tibor irányították. Beszámolásra és elemzésre kerültek a régió 2007-es évre kitűzött céljai, valamint megfogalmaztuk a 2008-as terveinket, programjainkat. Ez mellett betekintést nyertünk a Kárpát-medencei vezetői struktúrákba, annak örömeibe és gondjaiba egyaránt. Vasárnap a bogozó emberi tulajdonságairól elmélkedtünk, hogy mire kell törekednie a minél jobb csapatmunka kialakítása, létrehozása érdekében. Erre most nagyon is szükség lesz, mert szinte egy igazi kihívásként áll előttünk a feladat: a Kárpát-medencei Háló találkozó ez évi megszervezése itt a Délvidéken. A záró szentmisében hálát adtunk az Úrnak, hogy adott nekünk elegendő türelmet, odaadó figyelmet, és kitartást a hétvégi „zsúfolt”, de igen tartalmas munkához.
Mint ahogy mindig, most is nagyon jól eső érzéssel töltött el bennünket az újratalálkozás lehetősége!!!

Remete Endre

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

20200604 plakat

egy csepp Köszönjük a felajánlásokat!

Kérjük, hogy a Romániában adózók adójuk akár 3.5%-val a
Partiumi Háló Egyesületet
vagy az
Erdélyi Háló Egyesületet
támogassák!

Határidő: 2020.06.30.
_______________________________________

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
A járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a Háló S4 termeibe meghirdetett rendezvényeinket 2020. március 15-től bizonytalan ideig nem tartjuk meg.
Ezen döntést a résztvevők és mindannyiunk egészsége érdekében hoztuk meg. Reméljük, hogy minél előbb újra szervezhetünk nyilvános közösségi - kulturális eseményeket! Addig is kövessenek minket (Fb, honlap, youtube), mert a közeljövőben a nyilvános események helyett igyekszünk online tartalmat, és régebbi felvételeket közreadni Önöknek!
Háló S4 vezetősége

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Karantének

Rendhagyó Dudoló Navratil Andreával

Pünkösd hetében

10. rész >>

A méhek és a beporzó rovarok világnapján

9. rész >>

Szervác napján

8. rész >>

A Jászkun Redemptio, azaz a jászok és kunok szülőföld- és szabadságszeretetének emléknapján

7. rész >>

A tánc világnapján
4 falu, 4 dallam, 1 téma:
a szőlő

6. rész >>

Szent György napja előtt egy nappal
5 moldvai népdalt tanulunk

5. rész >>

Fehérhét

4. rész >>

Virágvasárnap és Nagyhét

1. rész >>

2. rész >>

3. rész >>

A Képmás magazin beszélgetése Navratil Ansreával>>

 

2020.05.19. 19:00 Háló Jazz Klub otthon

Eddigi0klubestjeink >>

11 és fél év és a 109. klubest után egy időre kényszerűségből megállunk, és emlékezni fogunk. Ezentúl minden kedden közreadunk eddig soha nem publikált felvételeket a Háló Jazz Klub hőskorából, a kezdetektől, a magyar jazzélet élvonalbeli művészeivel! Élőben, otthon, de mégis együtt, egyszerre nézhetjük a teljes koncerteket!

2020. április 21-én
a 2008. november 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. április 28-án
a 2008. december 9-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

2020. május 5-én
a 2009. január 13-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 12-én
a 2009. február 10-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 2020. május 19-én
a 2011. október 11-i koncert felvétele
Részletek a facebook-on >>

 

2020.05.25. 18:00 Angol nyelvű magyar népdalkurzus - online

Hungarian Folk Singing Class

Részletek / More info >>

facebook >>

 

Újraindult a Tarsoly!

2019. július 29-én, a tatai Háló-tábor megnyitóján volt a megújult első szám bemutatója.

A Tarsoly 2020-ban 3 alkalommal jelenik meg: februárban, júniusban és októberben.

A Tarsoly legújabb és néhány régebbi száma a Kiadványok menüpontnál is olvasható és letölthető.

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók