Találkozás, kapcsolat, közösség

Úgy alakultak a dolgok, hogy idén Zentán kezdődtek meg a Délvidéki hálós rendezvények:
Február 12-14. között lelki napok voltak a Kamiliánus és más zentai kisközösségek részére. A zentai Hálósok meghívására a lelki programokat Sebestyén Ottó SJ atya vezette három napon keresztül a helyi kórházkápolnában.

Az Erdélyből érkezett atya kedden este a Szent Erzsébet Kamiliánus Család tagjai számára tartott lelki beszélgetést. Szerdán este közös bűnbánati liturgia volt. A kihelyezett Oltáriszentség előtt rövid elmélkedések, ének és csend váltották egymást. Ez idő alatt két atya, Ft. Kozma Róbert és Ft. Szeles Oszkár folyamatosan gyóntatott. A félhomályba öltöztetett kápolnában a gyónásukat elvégzett emberek apró mécseseiket az oltár elé helyezték, átadván magukat Isten ölelésének. Csütörtökön Ottó atya az előadást a Háló részletes bemutatásával kezdte, melyben ismertette annak feladatát, szerepét és működését. Ezután a jelenlévőkkel közösen elemezte a lelkiség szó jelentését, és a lelkiség útját. Maga a lelkiség útja a meghívással kezdődik, ami a megtérést eredményezi és a meghittségen keresztül a kihívásba torkollik. Innen már a kiengesztelődés útján járva el tudunk jutni az egységig, ami a küldetésben zárul le. Ez a folyamat folytonosan megújuló. Mintegy száz ember lelkét érintették meg a zentai hálósok nagyböjti lelki napjai.
Alig múlt el egy hét, és február 22-e és 24-e között a Háló Délvidéki bogozói tréningjére került sor Muzslyán az Emmausz szalézi kollégiumban. Zentáról négyen vettünk részt ezen a programon. Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában voltunk, hogy most nem „szórakozni” megyünk, hanem „dolgozni” és tanulni, tovább képezni magunkat. Hát mit is mondjak? Nagyon jó és értékes volt, de viszont elég kemény is! Mégis megérte a fáradtságot, mert nagyon sok értékes ismerettel, tanáccsal gazdagodhattunk. Ez a rendezvény kimondottan a bogozói munkáról szólt, belefoglalva a meglévő bogozók megerősítését, s újak bekapcsolását a további munkába.
A tréning pénteken este lelki felkészüléssel, munkára hangolódással kezdődött Ft. Szauer Miklós adai plébános vezetésével. Ez magába ölelte a nyitó szentmisét és az azt követő elmélkedést. Másnap a közös foglalkozások és a kiscsoportos műhelymunkák nagyon rövid szünetekkel szinte állandóan követték egymást. A foglalkozásokat a budapesti Thuróczy György és Schön György, valamint a délvidéki régió vezetője, Halmai Tibor irányították. Beszámolásra és elemzésre kerültek a régió 2007-es évre kitűzött céljai, valamint megfogalmaztuk a 2008-as terveinket, programjainkat. Ez mellett betekintést nyertünk a Kárpát-medencei vezetői struktúrákba, annak örömeibe és gondjaiba egyaránt. Vasárnap a bogozó emberi tulajdonságairól elmélkedtünk, hogy mire kell törekednie a minél jobb csapatmunka kialakítása, létrehozása érdekében. Erre most nagyon is szükség lesz, mert szinte egy igazi kihívásként áll előttünk a feladat: a Kárpát-medencei Háló találkozó ez évi megszervezése itt a Délvidéken. A záró szentmisében hálát adtunk az Úrnak, hogy adott nekünk elegendő türelmet, odaadó figyelmet, és kitartást a hétvégi „zsúfolt”, de igen tartalmas munkához.
Mint ahogy mindig, most is nagyon jól eső érzéssel töltött el bennünket az újratalálkozás lehetősége!!!

Remete Endre

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Tarsoly 2020. október

Támogatóink:

A 2019-es jövedelemadó civilszervezetnek felajánlható 1%-ával összesen 303318 forinttal támogatták a Hálót.

Köszönjük.

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kedves látogatóink!
Három hónap kényszerű zárva tartás után 2020. június 15-tól megnyitjuk a Kolta Galériát, és Háló S4 termeiben újraindítjuk a programjainkat, a mindenkori előírásoknak megfelelően.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók