Találkozás, kapcsolat, közösség

„…okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul… az Istennek” (Rómaiaknak,12:1)
Ezzel a mottóval került megrendezésre, szeptember 19-én, a moholi Csobolyó Egyesület székházában az Ada-Mohol-Gunaras kerület Háló találkozója.

A helyi plébános, Baráth Gábor atya, köszöntő szavai után Kecskés Ibolya (moholi hitoktató) – aki a nap koordinátori szerepét töltötte be – megkérte Halmai Tibort, hogy szóljon pár szót magáról a Háló mozgalomról. Erre többek között azért van szükség, mert előfordul, hogy vannak a résztvevők között olyanok, akik először vesznek részt ilyen találkozón – a többieknek pedig nem árt néha visszatérni az alapokhoz.
Felkért előadónk erre a lelki délutánra Szakály József, oromi plébános volt. Tanításában
Szent Pál apostol gondolatai alapján kifejtette számunkra, hogy mivel a test és a lélek egysége az ember, foglalkoznunk kell azzal a kérdéssel, hogy testünkkel hogyan tudjuk Istenünket dicsőíteni. Részletesen beszélt nekünk Szakály atya arról is, hogy mikor és miért is állunk, ülünk és térdelünk egy-egy liturgikus cselekmény során. Szó esett még a templom, mint felszentelt hely iránti tiszteletünk kifejezéséről az által, hogy odafigyelünk, hogyan öltözködünk, amikor Isten házába megyünk. Az előadást szünet követte, majd csoportokra bontva beszélgettünk arról, milyen személyes élményeink vannak azzal kapcsolatban, amit hallottunk. Ezek a beszélgetések során mindig érdekes gondolatokkal tudjuk megajándékozni egymást és ezzel az örömmel készültünk a Szentmise közös megünneplésére. Előtte az elmaradhatatlan csoportkép is elkészült a templom bejáratánál. Nem tudok a többiek nevében erről nyilatkozni, de jómagam az előadáson hallottakat figyelembe véve igyekeztem egy kicsit tudatosabban - egész lényemmel - részt venni ebben a legszentebb cselekményben. Szakály József atya a szentbeszédében is arra bátorított bennünket, legyünk készségesek megvalósítani Istenünk tanítását. Merjük tudatosan vállalni kereszténységünket és úgy élni, hogy az a mag, melyet Ő elültetett belénk, kikeljen és százszoros termést hozzon!
Csodálatos volt a magyarkanizsai Angelus Schola zenei szolgálata már a Szentmisén is, és lenyűgözve hallgattuk a koncertjüket, mellyel a mise után megajándékoztak bennünket.
Az Isten házából még visszamentünk a Csobolyó Egyesület székházába a nap röpke kiértékelésére. A nap végére sok szép élménnyel és több új baráttal gazdagabban tértünk haza. Köszönet a szervezőknek (Szabó Andrea, helyi bogozónak és csapatának) a szép lelki délutánért! Várjuk a folytatást!

Lehotszki Zsuzsanna

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók