Találkozás, kapcsolat, közösség

Immár ötödik éve, hogy szeptember első szombatján a csókai plébánia ad otthont a Háló találkozónak. Mintegy százharminc résztvevője volt a „Ne félj a rád váró szenvedéstől” (Jel 2,10) mottóval szervezett összejövetelnek szeptember 5-én.

A találkozó házigazdája Mellár József, helybeli plébános, általános helynök volt, aki ez alkalommal Gyenge Béla nagyszalontai (Partium) plébánost kérte fel előadónak. – Nem kerülhetjük el a földi keresztre feszítést, ezért meg kell tanulnunk viszonyulni a szenvedéshez. Ha Jézussal élem meg a szenvedést, javamra válik, vagy annak a javára, akiért felajánlom. Ha Vele élem meg, a szenvedés át tud változni boldogsággá – hangsúlyozta az előadó.
A kiscsoportos beszélgetésben is a szenvedésről, annak megéléséről volt szó, s a találkozó folytatásában – a szentségimádáson, majd a Magyar Keresztút állomásainak végigjárásával – is erről elmélkedtek a csókai Háló találkozó résztvevői.
A műsorvezetői szerepet a helybeli Móra Ferenc Művelődési Egyesület elnök asszonya, Kiss Tóth
Erika vállalta, aki az összejövetel szünetében az érdeklődőket végigkalauzolta patinás székházukban, s beszélt szakcsoportjaik munkájáról. Szavalataikkal tették színesebbé a találkozó programját a negyedik osztályos Basa Eszter, az ezüstösen csillogó hajú Urbán Erzsébet és az érces hangú Tápai Tibor. Bemutatkozott a helybeli Pilike gyermekkórus és a Pro Musica Sacra vegyes kórus Rózsa Ildikó kántornő vezetésével.
Az észak-bánáti Háló találkozó szentmisével zárult, amelyet Mellár József atya és Gyenge Béla atya mutatott be, mialatt Vreckó Ferenc atya folyamatosan gyóntatott. A magyarországi Echo TV munkatársa, Prokai Edina számos témáról beszélgetett a találkozó résztvevőivel, természetesen megkérdezte azt is, miért érzik jól magukat a Hálóban.
A csókaiak egy év múlva új találkozót ígérnek, addig azonban számos programot kínál a Háló. Szűkebb pátriánkban Mohol szeptember 19-én várja az érdeklődőket, Muzslyán november 13-ától 15-éig délvidéki regionális találkozó lesz.

Kovács Szöszill

A csókai HÁLÓ talákozó képei:
Palkovics Sándor képei - megtekintés - letöltés a saját gépre
Juhász Bálint képei - itt
 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!

190826 tata halo tabor

A XVIII. Háló-tábor meghívója

Támogatóink:

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

S4 facebook

terkep kicsi

Kérjük, támogassa az európai kezdeményezést!

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

Nyári szünet az S4-ben

Augusztus végégig szünetelnek az S4 nyilvános rendezvényei.
Szeptemberben folytatódnak a megszokott állandó programjaink: Háló Jazz Klub, Kolta Galéria, Részigazság Klub, Dudoló, Kertész Nótakör, Kézműves Kör, HTFT, az  Albinoni Kamarazenekar koncertjei és bizonyára lesznek újak is. Szeptember, akárcsak tavaly, idén is lesznek Ars Sacra Fesztivál programjaink.

A szezonzáró 102. Háló Jazz Klubról írás jelent meg a magyarjazz.hu portálon.

A Kézműves Kör tagjai nyáron is találkoznak, a fotó a Pesti Vigadó tetőteraszán készült, együtt mentek kiállítást megtekinteni.

 

2019.09.05. 19:30 Határon túli fiatalok találkozóhelye (HTFT)

A Budapesten tanuló és dolgozó külhoni fiatalok találkozója
általában a hónap első csütörtökén

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók