Találkozás, kapcsolat, közösség

Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval

2023. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Háló-találkozót és egyben a Délvidéki bogozók találkozóját szervezték meg házigazdáink a csókai bogozói csapat Kothenc Éva vezetésével. A találkozó iránt nagy volt az érdeklődés, így több mint 130 résztvevő gyűlt össze a Szentháromság Római Katolikus plébánia hittantermében és kápolnájában, Délvidék 20 helységéből.
A meghívott előadónk Ft. Ellias Ohoiledwarin, verbita szerzetes, a szentmihályi plébánia kormányzója volt, aki „Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval” címmel tartotta meg gondolatébresztő bevezető előadását. Az atya rámutatott arra, hogy mindaz, ami világi felfogásunk szerint jó, csak relatív, mert nem tudjuk a következményeit. Az abszolút jót, amely az örök üdvösségre vezet, csak az az életút hozhatja el számunkra, melyet Isten törvényei szerint igyekszünk végigjárni. Ezt Isten kegyelmével, valamint őszinte imával, elcsendesedéssel és böjttel érhetjük el. Az előadás után kiscsoportos beszélgetések következtek, mély megosztásokkal, élettapasztalatokkal gazdagítva egymást.
A délutáni programban 20 bogozó jelenlétével megtartottuk a Délvidéki Háló bogozóinak találkozóját. Áttekintettük az elmúlt év megvalósított hálós eseményeit és pontosítottuk a 2023-as év elkövetkező találkozóinak időpontjait és helyszíneit. Bővebben megismerkedtünk a Kárpát-medencei Háló rendezvényeivel, mint amilyenek lesznek a Kárpát-medencei nyári családos Háló tábor és a Kárpát-medencei bogozók találkozója, amelyekre közös utazást szervezünk.
A bogozói találkozóval egyidejűleg választható programok folytak: gölöncsér műhely Csorba László gölöncsér kézműves vezetésével, énektanítás, és szentgyónás.
Gyümölcsoltó Boldogasszony lévén ünnepi szentmise következett a plébániatemplomban, amelyet Ft. Koncz Tibor, csókai plébános mutatott be. A zenei szolgálatot a Zentai dicsőítő csoport biztosította.
A szentmise után a találkozó a Művelődési és Oktatási Központ színháztermében gazdag kultúrműsorral folytatódott. Elsőként Schön György, a Kárpát-medencei Háló vezetőségi tagja magyar költők verseit zenésítette meg és adta elő gitár kísérettel, majd a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szakosztályai mutatkoztak be: a „Csillagfürt” citeracsoport Mihók Attila citeraszólistával, valamint a „Kékcinkék” irodalmi csoport képviselőjeként Balunovity Anna versmondó következett. A Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület „Csalogány” asszonykórusa, majd a II. Rákóczi Ferenc Magyar Művelődési Egyesület „Rákóczi férfikara” szórakoztatta az egybegyűlteket. A műsort a Móra Ferenc MME „Kistopogó” és „Topogó” néptánccsoportja zárta.
Ezután Halmai Tibor a Délvidéki Háló vezetője és a Kárpát-medencei Háló vezetőségi tagja megköszönte a szervező házigazdáknak a sok munkát, a fellépők közreműködését, valamint a helyi támogatók és a Nemzeti Együttműködési Alap hozzájárulását a rendezvény megvalósításához.
Nemzeti imánk eléneklésével zártuk a felejthetetlen Csókai Háló találkozót.

Halmai Ágnes

Halmai Ágnes írása és képek a Nagybecskereki Egyházmegye honlapján  >> 

A PannonTV  tudósítása  >> 

 

Kárpát-medencei programjaink

Kattints a térképre!


Régebbi Tarsolyok elolvashatók itt >>

Tarsolyok tartalomjegyzéke >>

Támogatóink

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség
Emberi Erőforrás TámogatáskezelőMagyar Katolikus Püspöki Konferencia


Nemzeti Kulturális Alap
NKA Zeneművészet Kollégiuma


Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program


Renovabis


Pártfogó Pengő


Társadalmi szerepvállalás keretében webtárhely és domain támogatónk a forpsi.hu és az arubacloud.hu

Háló Közösségi és
Kulturális Központ - S4

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.
+36 20 351 5375, iroda&halo.hu

Nem minden program saját szervezés

S4 facebook oldala

terkep kicsi

S4 programok

.

Feliratkozás programajánló hírlevelünkre

 

2024.05.26. 17:00 Nádmesék XXXIII. - Pünskösdutó

Részletek fb >>

A koncert előtt, 16:00-tól, és a koncert után a Nemeshegyi teremben megtekinthető Kovács Judit fotóművész kiállítása.
A koncert alatt tematikus kézműves foglalkozás a Szépművestár munkatársaival. Előzetes regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2024.05.27. 17:30 Népmeseelemezés

Szeibert András és Varga András meseelemző sorozata
Az érdeklődők ZOOM-on keresztül is csatlakozhatnak
Bővebb információ: +36 20 264 3297, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A belépés ingyenes, adományokat az S4 fenntartására köszönettel elfogadunk

 

2024.05.27. 18:00 Az első 30 év - Dunatáj vetítés hétfőnként

Harminc év alatt a Dunatáj Alapítvány több, mint ötven alkotója majd négyszáz dokumentumfilmet készített.

Részletek fb >>

 

2024.05.28. 10:00-12:00 Kézműves kör

Kézműves kör Széplaki Marika vezetésével minden páros kedden

Írás a Mai Belváros 2018.október 18-i számában

 

2024.05.28. 19:00 Keddek a lelkeknek

 Jegyek az előadásra itt válthatók >>

PálFeri.hu >>

Részletek >>

 

2024.05.31. 18:30 Dalkör pengetős és más hangszerekkel

Részletek fb >> 

 

Kiállítások

A Kolta Galéria korábbi kiállításai >>

A kiállítás nyitva jún. 28-ig,
hétköznap 14 és 18 óra között és az esti programok alatt látogatható

 

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók