Találkozás, kapcsolat, közösség

Elsős koromban lettem cserkész, és azt hiszem, az ott töltött évekkel egy életre belém ivódott a közösség szeretete. A cserkészetből kinőve egy saját szervezésű házi csoport tagja lettem, ahol a közös ima és a megosztás erejét ismertem meg. Később egy katolikus közösségnél töltött egyéves önkéntességem alatt született meg bennem a felismerés, hogy az Egyház tulajdonképpen nem más, mint egy nagy közösség, sok tapasztalattal és hagyománnyal, ami utakat és lehetőségeket kínál az Istennel való találkozásra. Akkor fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy ezért az Egyházért  és benne szeretnék dolgozni.

Aztán csak évekkel később a Hálóba kerülve értek össze ezek a szálak. Itt 3 évig munkatársként 2015 november óta pedig önkéntesként tehetem azt, amire mindig is vágytam: egy kreatív, élő közösségben ötletelhetek és tevékenykedhetek, amit nagyon élvezek és remélem, hogy munkáink gyümölcséből talán az egyház is profitál valamit.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 | Cím: 1052 Budapest, Semmelweis u. 4. | Telefon: +36 20 351 5375 | E-mail: iroda&halo.hu | Beszámolók